مشاوره ترک اعتیاد

درخواست مشاوره ترک اعتیاد خود را با مراجعه به صفحهٔ رزرو وقت مشاورهٔ آنلاین به راحتی ثبت کرده و تجربه‌ای جدید از زندگی را با مشاوران روانشناسی آنلاین سفیران آگاهی آغاز کنید.

تشخیص ریشه ای اختلالات

جلسات مشاوره آنلاین

مراجعین از سراسر جهان

درمانگران با تجربه

روش‌های مشاوره ترک اعتیاد: چگونه با قدرت و اراده به زندگی بدون اعتیاد بازگردیم؟

افراد زیادی در این جهان بزرگ هستند که به نوعی با اعتیاد دست و پنجه نرم می‌کنند؛ نه فقط به این معنی که خودشان به چیزی اعتیاد دارند! وقتی فردی درگیر اعتیاد می‌شود، تمام اطرافیان نزدیک او نیز درگیر این بیماری می‌شوند. اگر شما هم این تجربه تلخ را دارید و یا در حال سر و کله زدن با آن هستید، این مطلب مخصوص شماست.

ما به عنوان گروهی روانشناس که عضوی کوچک از جامعهٔ جهانی روانشناسان هستیم بر آن شدیم تا مطلبی جامع دربارهٔ انواع اعتیاد به مواد، الکل و اعتیادهای رفتاری، عوامل تأثیرگذار بر آن و روش های مشاوره ترک اعتیاد گردآوری کنیم و در اختیار شما قرار دهیم تا اگر به نوعی با این بیماری درگیر هستید، بتوانید برای مسیر پیش روی خود بهتر برنامه‌ریزی کنید. پس این مطلب را تا انتها بخوانید.

ترک اعتیاد به سیگار - مشاوره درمانی اعتیاد

درک اعتیاد، اولین گام

اعتیاد وضعیتی پیچیده است که بیشتر با مصرف مواد اعتیادآور یا توهم‌زا، علی‌رغم پیامدهای منفی‌اش، مشخص می‌شود. این بیماری به عنوان یک اختلال مزمن مغزی در نظر گرفته شده و بر جنبه‌های مختلف زندگی افراد از جمله کیفیت شرایط جسمی، روانی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد.

در ادامه، چند نکتهٔ کلیدی را ذکر کرده‌ایم تا شما بتوانید راحت‌تر اعتیاد را درک کرده و با شرایط یک فرد مبتلا آشنا شوید:

وابستگی به مواد

اعتیاد در تعریف اولیه، شامل وابستگی به  مواد مخدر، الکل و مواد روان‌گردان  است. میزان وابستگی فرد مصرف کنند با «تحمل» و «علائم ترک» مشخص می‌شود.

یعنی در اولین جلسهٔ مشاوره برای ترک اعتیاد روانشناس دو امر را به طور دقیق بررسی می‌کند:

  • آیا فرد هر بار برای دستیابی به نتیجهٔ مطلوب، میزان دوز مصرف را افزایش می‌دهد یا نه؟
  • در زمان کم کردن مواد و یا قطع آن، آیا فرد دچار ناراحتی‌های جسمی یا روانی می‌شود؟

اعتیادهای رفتاری

علاوه بر اعتیاد به مواد، اعتیادهای رفتاری زیادی وجود دارند که الگوهای مشابهی از اجبار را در فرد ایجاد می‌کنند و می‌توانند اثرات مخربی بر زندگی افراد مبتلا بگذارند.

اعتیاد به قمار، اعتیاد جنسی یا اعتیاد به بازی‌های اینترنتی و فضای مجازی، بیشترین آمار را در این دسته از اعتیادها به خود اختصاص داده‌اند.

عوامل روانی

اعتیاد تحت تأثیر عوامل روانشناختی از جمله تأثیرات تقویت کنندهٔ مواد بر سیستم پاداش مغز است.

افراد ممکن است به دلیل احساسات لذت بخشی که با مصرف مواد به دست می‌آورند، ولع شدیدی برای استفاده از آن داشته باشند و از پیامدهای منفی مصرف، صرف نظر کنند.

عوامل ژنتیکی و محیطی

هم عوامل ژنتیکی و هم عوامل محیطی در ایجاد اعتیاد نقش مؤثری دارند. استعداد ژنتیکی می‌تواند برخی افراد را نسبت به بقیه در برابر اعتیاد آسیب‌پذیرتر کند؛ در حالی که عوامل محیطی مانند:

قرار گرفتن در معرض مصرف مواد، تروما یا استرس می‌توانند در شروع آن نقش بسزایی داشته باشند.

تغییرات عصبی

اعتیاد با تغییرات قابل توجهی در ساختار و عملکرد مغز همراه است. مصرف طولانی مواد بر سیستم‌های انتقال دهندهٔ عصبی، مسیرهای پاداش و فرآیندهای تصمیم‌گیری تأثیر می‌گذارد. همین امر سبب می شود تا کنترل مصرف کاهش پیدا کند و فرد احساس کند مجبور به مصرف مواد است. در چنین شرایطی بازهٔ زمانی میان مصرف مواد با تأثیری که احساس اجبار مصرف می‌گذارد هر بار کوتاه‌تر خواهد شد.

همین حالا با رزرو وقت مشاوره ترک اعتیاد آنلاین اولین قدم بهبودی را بردارید!

اختلالات روانی همزمان

اعتیاد معمولاً با سایر اختلالات سلامت روان مانند: افسردگی، اضطراب یا استرس پس از سانحه همراه است. استفاده از مواد در ابتدا به عنوان راهی برای خوددرمانی یا فرار از شرایط سخت روانی آغاز می‌شود؛ اما به مرور زمان مشکلات سلامت روان را تشدید می‌کند و فرد باید به دنبال روش های ترک اعتیاد برای رهایی از بیماری جدیدش باشد.

برای مقابلهٔ مؤثر با اعتیاد بهترین کار این است که از روانشناسان و مشاوره ترک اعتیاد کمک حرفه‌ای بگیرید. آن‌ها می‌توانند ارزیابی جامعی از شرایط فرد مبتلا ارائه دهند و یک برنامهٔ درمانی فردی ایجاد کنند. همچنین در طول روند درمان نیز شما را همراهی کرده و تا پایان مشاوره ترک اعتیاد در کنار شما خواهند بود.

روان درمانی ترک اعتیاد - جلسه مشاوره روانشناسی

انواع روش‌های ترک اعتیاد

اعتیاد قابل درمان است و از رویکردهای مبتنی بر شواهد مختلفی برای رفع آن استفاده می‌شود. روش های ترک اعتیاد ، درمان شناختی-رفتاری (CBT)، دارو درمانی، بستری در مرکز ترک اعتیاد و یا اقامت، درمان از طریق گروه‌های حمایتی، خانواده درمانی و طرحواره درمانی را شامل می‌شود. در جلسات مشاوره ترک اعتیاد، انتخاب نوع درمان به ماده یا رفتار خاص درگیر، شدت اعتیاد و نیازهای فردی بستگی دارد. در ادامه، ما هر یک از درمان‌های موجود را توضیح داده‌ایم:

درمان شناختی-رفتاری (CBT)

یکی از پرکاربردترین روش های ترک اعتیاد ، درمان شناختی-رفتاری است. این درمان بر اصلاح رفتارها و الگوهای فکری مرتبط با اعتیاد تمرکز دارد. هدف از برگزاری جلسات مشاوره روانشناسی ترک اعتیاد در این نوع درمان، شناسایی و تغییر رفتارهای ناسازگار، توسعهٔ مهارت‌های مقابله‌ای و ترویج عادت‌های سالم است. رفتار درمانی به افراد کمک می‌کند تا الگوهای فکری منفی و رفتارهایی را که به اعتیاد دامن می‌زنند، شناسایی کرده و آن‌ها را تغییر دهند. مهارت‌های مدیریت هوس، مقابله با محرک‌ها و توسعهٔ استراتژی‌های پیشگیری از عود، دیگر دستاوردهای این نوع درمان در مشاوره ترک اعتیاد است.

دارو درمانی

اگرچه پیدا کردن یک روانشناس ترک اعتیاد بخش ضروری طی کردن مسیر درمان است اما نباید از دارو درمانی که یک جزء ضروری در درمان برخی اعتیادها است، غافل شوید. دارو درمانی در واقع یکی از روش های ترک اعتیاد به ویژه برای اعتیاد به مواد است. اغلب داروها به مدیریت علائم ترک، کاهش هوس یا مسدود کردن اثرات برخی مواد کمک می‌کنند.

مهم است بدانید که برای استفاده از دارو، لازم است تا علاوه بر روانشناس یک پزشک نیز به کمک بیمار بشتابد. در واقع دارو درمانی در کنار درمان‌های روانشناختی صورت می‌گیرد و همکاری روانشناس و روانپزشک را می‌طلبد. برخی از نمونه‌های دارویی که برای درمان اعتیاد استفاده می‌شوند عبارت هستند از:

  • متادون، بوپرنورفین یا نالترکسون برای اعتیاد به مواد افیونی؛
  • دی سولفیرام، آکامپروسات یا نالترکسون برای اعتیاد به الکل؛
  • درمان جایگزین نیکوتین یا داروهای اعتیاد به تنباکو؛
  • داروهایی برای اختلالات روانی همزمان، مانند داروهای ضد افسردگی یا داروهای ضد اضطراب.

درمان از طریق گروه‌های حمایتی

یکی دیگر از روش های ترک اعتیاد که می‌تواند در کنار درمان‌های ریشه‌ای کمک کننده باشد، پیوستن بیمار به گروه‌های حمایتی است. گروه‌های حمایتی محیطی امن فراهم می‌کنند که در آن افراد بیمار می‌توانند با همسالانی که با چالش‌های مشابه روبرو هستند ارتباط برقرار کنند. دو گروه خیلی فعال حمایتی عبارت‌اند از: الکلی‌های گمنام (AA) و معتادان گمنام (NA).

اقامت یا بستری در مرکز ترک اعتیاد

در موارد اعتیاد شدید یا زمانی که بیمار به یک محیط پایدار نیاز دارد تا از فضایی آلوده به آن پناه ببرد، بستری توصیه ‌می‌شود. بستری یکی از روش های ترک اعتیاد برای بیمارانی است که شدت اعتیاد آن‌ها از یک حد مورد نظر گذشته باشد.

در زمان بستری به افراد برنامه‌هایی بر اساس نوع اعتیادشان داده می شود. این برنامه‌ها، پشتیبانی ۲۴ ساعته دارند و در یک محیط درمانی ساختار یافته، خدمات سم‌زدایی، مشاوره و فعالیت‌های مهارت سازی را ارائه می دهند.

گروه حمایتی برای ترک اعتیاد و مشاوره

درمان اقامتی، برنامه‌های سرپایی انعطاف‌پذیری را ارائه می‌دهد که این امکان را فراهم می‌کند تا بیمار در خانهٔ خود خدمات درمانی را دریافت کند. این برنامه‌ها معمولاً شامل مشاوره فردی، گروه درمانی، جلسات آموزشی و خانواده درمانی هستند.

خانواده درمانی

خانواده درمانی یکی از بهترین روش های ترک اعتیاد است که فرد بیمار در آن احساس تنهایی نمی‌کند. این نوع درمان، مشارکت اعضای خانواده در درمان برای رسیدگی به پویایی خانواده، بهبود ارتباطات و حمایت از روند بهبودی را شامل می‌شود. پیدا کردن یک تراپیست برای ترک اعتیاد می‌تواند به تقویت سیستم خانواده و افزایش حمایت اجتماعی از فرد در دوران بهبودی کمک کند.

مشاوره ترک اعتیاد با روانشناس متخصص طرحواره درمانی

طرحواره درمانی در مشاوره ترک اعتیاد

طرحواره درمانی یکی از مدرن‌ترین و بروزترین روش های ترک اعتیاد است که با ترکیب عناصر درمان شناختی-رفتاری، درمان روان پویشی و نظریه دلبستگی دست به کار می‌شود. در این رویکرد، الگوهای ناسازگار تفکر، احساس و رفتار که با نام «طرحواره‌» شناخته می‌شوند و در دوران کودکی ایجاد شده‌اند، عامل اصلی مشکلات روانی از جمله اعتیاد هستند.

یک طرحواره درمانگر حاذق بر شناسایی طرحواره‌های ناسازگار بیماران مبتلا به اعتیاد تمرکز کرده و به اصلاح این ناسازگاری‌ها می‌پردازد. در این درمان، رفتارهای اعتیادی با تمرکز بر ذهنیت کودک تکانشگر درمان می‌شود. به این گونه که عوامل عاطفی و روانشناختی زمینه‌ای، شناسایی شده و ارتباط آن‌ها با رفتارهای اعتیادآور مشخص می‌شود تا روانشناس بتواند درمان ریشه‌ای را آغاز کند.

طرحواره درمانگرها معتقد هستند که ذهنیت کودک تکانشگر برخی افراد به دلیل محدودیت‌های بیش از اندازه‌ای که در دوران کودکی تجربه کرده‌اند، دست به رفتارهای تکانه‌ای و اعتیادی می‌زند و فکر می‌کند از این مسیر می‌تواند نیازهایش را رفع کند. آن‌ها در مشاوره ترک اعتیاد با پیدا کردن الگوهای اعتیادی، ریشهٔ نیازهای برآورده نشدهٔ فرد را پیدا می‌کنند و بعد به او کمک می‌کنند تا نیازش را رفع کند. در نتیجه احتمال برگشت رفتارهای اعتیادی خیلی کمتر می‌شود. در اینجا برخی از تکنیک‌های کلیدی طرحواره درمانی مرتبط با درمان اعتیاد را به طور مختصر شرح داده‌ایم:

راه های ترک اعتیاد

طرحواره‌های ناسازگار اولیه

طرحواره درمانی نشان می‌دهد که طرحواره‌های ناسازگار اولیه، الگوهای عمیقی از باورها و احساسات هستند که نقش مهمی در ایجاد و حفظ اعتیاد دارند. این طرحواره‌ها اغلب از نیازهای احساسی برآورده نشده یا تجربیات نامطلوب در دوران کودکی ناشی می‌شوند. شناسایی و درک این طرحواره‌های ناسازگار گامی مهم در مشاوره ترک اعتیاد است.

ذهنیت‌ها

طرحواره درمانی از مفهوم «حالت‌ها» استفاده می‌کند. ذهنیت‌ها، شامل تفکر، احساس و رفتار هستند. در درمان اعتیاد، ممکن است ذهنیت‌های مختلفی شناسایی شود. ذهنیت‌هایی مانند: ذهنیتِ «کودک معتاد»، ذهنیتِ «والد تنبیهی» یا ذهنیتِ «تکانشی/سرکشی». با کاوش و درک این ذهنیت‌ها، افراد می‌توانند بینشی نسبت به محرک‌های عاطفی و مکانیسم‌های مقابله‌ای مرتبط با اعتیاد خود به دست آورند.

بازسازی شناختی

طرحواره درمانی به افراد کمک می‌کند تا تحریفات شناختی و باورهای منفی را که باعث تداوم رفتارهای اعتیادآور می‌شوند، شناسایی و به چالش بکشند.

با بررسی افکار و باورهای مرتبط با اعتیاد، بیمار یاد می‌گیرد که آن‌ها را مجدداً قالب‌بندی کند و روش‌های انطباقی‌تری برای تفکر خود ایجاد کند.

آزمایش‌های رفتاری

طرحواره درمانی، بیمار را تشویق می‌کند تا در آزمایش‌های رفتاری شرکت کند، طرحواره‌های ناسازگار خود را به چالش بکشد و آن‌ها را اصلاح کند. این آزمایش‌ها در واقع آزمایش فعالانهٔ رفتارها، افکار یا باورهای جدید است برای جمع‌آوری شواهدی که با طرحواره‌های قدیمی در تضاد هستند. انجام آزمایش‌های رفتاری، جایگزین‌های سالم‌تری را تقویت می‌کند.

جلسه مشاوره ترک اعتیاد همراه با روانشناس

سوال دارید؟ همین حالا فرم ارتباط با سفیران آگاهی را پر کنید تا با شما تماس بگیریم!

تکنیک های متمرکز بر هیجان

رفتارهای اعتیادآور اغلب، راهی هستند برای مقابله یا بی حس کردن احساسات دردناک. در طرحواره درمانی از طریق تکنیک‌های متمرکز بر احساسات مانند بازنویسی تصاویر و تمرین‌های تجربی، بیمار زخم‌های عاطفی مرتبط با اعتیاد خود را پردازش و التیام می‌بخشد.

پیشگیری از عود

طرحواره درمانی استراتژی‌های پیشگیری از عود را برای مقابله با خطر عود کردن اعتیاد، پیش روی بیمار قرار می دهد. این استراتژی‌ها شامل شناسایی موقعیت‌های پرخطر، توسعهٔ مهارت‌های مقابله‌ای، افزایش شیوه‌های مراقبت از خود و ایجاد یک طرح پیشگیری از عود است.

فرزندپروری محدود

طرحواره درمانی، تأثیر نیازهای عاطفی برآورده نشده در دوران کودکی بر اعتیاد را تشخیص می‌دهد. درمانگر، یک «رابطه ترمیمی» فراهم می‌کند که می‌تواند به بیمار کمک کند تا از راه‌های سالم‌تری با خود و دیگران ارتباط بگیرد.

این رابطه ترمیمی، آموزش همدلی، حمایت، راهنمایی و پرورش برای رسیدگی به کمبودهای عاطفی را شامل می‌شود.

مشاوره ترک اعتیاد آنلاین برای فارسی زبانان

مشاوره ترک اعتیاد زمانی مؤثر است که متناسب با نیازهای خاص فرد باشد و رویکردی جامع را در بر بگیرد. یک رویکرد جامع، جنبه‌های فیزیکی، روانی و اجتماعی اعتیاد را مورد توجه قرار می‌دهد. خطر عود کردن دوبارهٔ اعتیاد همواره با افرادی که یک بار مبتلا شده‌اند، همراه است. اما عود کردن اعتیاد نشانهٔ شکست نیست! حمایت مداوم به همراه درمان اصولی و ریشه‌ای کمک می‌کند تا بیمار به بهبودی طولانی مدت دست یابد و زندگی رضایت‌بخشی داشته باشد.

موفقیت در ترک اعتیاد - درمان اعتیاد

طرحواره درمانی در ترک اعتیاد

در میان روش های ترک اعتیاد ، طرحواره درمانی روشی است که تمام آن‌چه در زندگی به فرد گذشته را شخم می‌زند و ریشهٔ رفتارهای ناسازگاری که مسبب اعتیاد هستند را پیدا می‌کند. به همین دلیل است که ما در سفیران آگاهی، این شیوهٔ درمان را پیش گرفته‌ایم. با این حال، در صورت نیاز برای درمان اعتیاد از دارو درمانی و دیگر درمان‌‌ها نیز استفاده می‌کنیم.

اعتیاد یکی از عکس‌العمل‌هایی است که ممکن است افراد برای رهایی از شرایط سخت پس از مهاجرت به آن روی بیاورند. اگر در خارج از ایران زندگی ‌میکنید و به نوعی با این بیماری روبرو شده‌اید، می‌توانید از یک مشاور ترک اعتیاد انلاین کمک بگیرید تا فرد بیمار بتواند ارتباط راحت‌تری با درمانگر هم‌وطن و هم‌زبان خود برقرار کند و امید به بهبودی بیشتر شود.

مشاوره ترک اعتیاد آنلاین برای ایرانیان خارج از کشور

در سفیران آگاهی این امکان فراهم شده تا ایرانیان خارج از کشور با روانشناسان و متخصصان این مجموعه، جلسات مشاوره آنلاین روانشناسی داشته باشند و در مراحل اول از طریق طرحواره درمانی قدم در مسیر درمان بگذارند. توجه به این نکته ضروری است که طرحواره درمانی یک رویکرد درمانی فشرده و در عین حال طولانی مدت است که کاربرد آن در درمان اعتیاد بسته به نیازها و شرایط خاص فرد متفاوت است. کار با یک روانشناس یا درمانگر طرحواره درمانی واجد شرایط کمک می‌کند تا بیمار، راهنمایی و پشتیبانی لازم را برای پرداختن به طرحواره‌های زمینه‌ای دریافت کند.

سوالات متداول

آیا مشاوره ترک اعتیاد مطمئن و محرمانه است؟

بله، مشاوره ترک اعتیاد در محیط محرمانه انجام می‌شود و اطلاعات شما محفوظ می‌ماند.

آیا می‌توانم ترک اعتیاد را خودم انجام دهم؟

مشورت از متخصصین ترک اعتیاد می‌تواند این فرآیند را به شما ساده‌تر بکند، اما تصمیم به ترک اعتیاد باید از سمت شما بیاید.

چه انواع اعتیادها را می‌توان با مشاوره ترک کرد؟

مشاوره ترک اعتیاد برای انواع اعتیادها، از جمله مواد مخدر، الکل، و اعتیادهای روانی موثر است.

آیا مشاوره ترک اعتیاد از راه دور انجام می‌شود؟

بله، مشاوره ترک اعتیاد می‌تواند به صورت آنلاین ارائه شود.

چگونه می‌توانم به کسی برای ترک اعتیاد کمک کنم؟

برای کمک ابتدا با او در مورد مشکل صحبت کنید و او را به دریافت مشاوره ترک اعتیاد تشویق کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

0
    0
    سبد خرید
    سبد خرید شما خالیستبازگشت به خرید