مشاوره روانشناسی مهاجرت
اهمیت توجه به بعد روانی مهاجرت به قدری زیاد است که ما در سفیران آگاهی مشاوره روانشناسی مهاجرت را به صورت آنلاین برای فارسی زبانان تمام نقاط جهان امکان پذیر کردهایم.
#حال خوب ساختنی است!
تشخیص ریشهای اختلالات
جلسات مشاوره آنلاین
مراجعین از سراسر جهان
درمانگران با تجربه
چرا به مشاوره روانشناسی مهاجرت نیاز داریم؟
وقتی میگوییم مشاوره روانشناسی مهاجرت، فقط آنهایی که با سختیهای مهاجرت دست و پنجه نرم کردهاند و مسیر پر پیچ و خم آن را طی کردهاند، خوب حرف ما را درک میکنند!
اگرچه مهاجرت در نگاه اول عملی بسیار جذاب است و درهای دنیایی جدید را به روی ما میگشاید، اما همین دنیای جدید، میتواند بیرحمانه روان ما را نشانه بگیرد و دستاوردها و شیرینیهای مهاجرت را به کاممان تلخ کند.
شاید مهمترین مشکلات مهاجرت مربوط به همین بُعد روانی باشد که کنار آمدن با آنها بسیار سخت است. پیشرفتهای شغلی و تحصیلی، دستاوردهای مالی، زندگی در جغرافیایی متفاوت با قوانین جدید، همگی محصول دلچسب مهاجرت هستند؛ اما از آنسوی دیگر نیز افسردگی، اضطراب مداوم، سرخوردگی و احساس خشم و پوچی، میتواند از مهاجرت حاصل شود و فرد را به ناکجا آباد غم و اندوه بکشاند.
اهمیت توجه به بعد روانی مهاجرت به قدری زیاد است که ما در کلینیک سفیران آگاهی بر آن شدیم تا خدمات ویژهای برای مهاجران در نظر بگیریم و راههای مشاوره روانشناسی مهاجرت را به صورت آنلاین برای آنها آسان کنیم. زیرا در چنین شرایطی، صحبت کردن با یک مشاور ایرانی که هم زبان مشترکی با مهاجران دارد و هم با فرهنگ و جغرافیای ایران کاملاً آشنا است، میتواند آبی بر آتش اندوه و غم آنها باشد. اگر شما مهاجرت کردهاید و یا قرار است به زودی مهاجرت کنید، ما این متن را برای شما نوشتهایم. حتماً این نوشته را تا انتها بخوانید.
افسردگی مهاجرت چیست؟
وقتی وارد یک جامعهٔ جدید میشوید، بیشتر تفاوتها را در زمینههای مختلف و در همان بدو ورود لمس میکنید. این تفاوتها در بعضی موارد بسیار جذاب و دوست داشتنی و در برخی مواقع نیز بسیار آزار دهنده هستند. هماهنگی با فرهنگ جدید و پذیرفتن آن، میتواند چالشهای زیادی پیش روی شما بگذارد که کنار آمدن با آنها گاهی سخت و حتی غیر ممکن میشود. چالشها و سختیهای مهاجرت برای هر فردی متفاوت است. سن، جنسیت، شرایط خانوادگی، شیوهٔ مهاجرت، کشوری که به آن مهاجرت کردهاید و هدف از مهاجرت، همگی در نوع چالشها و نحوهٔ برخورد شما با آنها اثرگذار هستند.
در میانهٔ راه است که گاهی احساس میکنید دیگر خسته شدهاید و نمیتوانید به راحتی و به تنهایی ادامه دهید. ممکن است از این همه مشکلات متنوع احساس خشم و پوچی و سرخوردگی به شما دست دهد. شاید هم به خاطر تمام استرسهایی که در مسیر مهاجرت متحمل شدهاید، احساس کنید که حتی در مواقع آرام نیز مضطرب هستید و نمیدانید مشکل از کجاست. اینها به همراه بسیاری از نشانههای دیگر، همگی بیانگر افسردگی پس از مهاجرت است. مسئلهای که باید خیلی زود به آن رسیدگی کنید تا تبدیل به بحران نشود.
در ادامه با تعدادی از نشانههای مهم افسردگی بعد از مهاجرت آشنا میشوید:
- نا امیدی؛
- پشیمانی از مهاجرت با وجود دستیابی به موفقیت؛
- اضطراب و استرس مداوم؛
- احساس تنهایی، حتی در جمع؛
- غم و اندوه دائمی در مواقعی که چیزی برای اندوه وجود ندارد؛
- احساس پوچ بودن زندگی؛
- نداشتن اعتماد به نفس برای حضور در جامعه؛
- بیخوابی یا خواب زیاد؛
- مشکلات گوارشی؛
- خستگی و ضعف دائمی؛
- کابوسهای پی در پی؛
- عدم تمایل به ارتباط با جامعهٔ جدید؛
- تمایل به خودکشی (در موارد حاد).
همین حالا با رزرو وقت مشاورهٔ روانشناسی مهاجرت آنلاین اولین قدم بهبودی را بردارید!
مشاوره پس از مهاجرت چه کمکی به ما میکند؟
همانطور که اشاره کردیم، ممکن است هر فردی بسته به موقعیت خانوادگی، اجتماعی و فرهنگی با چالشهای متفاوتی بعد از مهاجرت مواجه شود و برای مسائل مخصوص به خود به مشاوره آنلاین روانشناسی مهاجرت نیاز پیدا کند. گاهی اوقات این چالشها که میتوانند به کمک مشاور رفع شوند، همگی تبدیل به یک مشکل روانی به نام افسردگی میشوند. در واقع افسردگی حاصل چالشهای سخت و یا حل نشدنیای است که فرد نمیتواند با آنها کنار بیاید. پس بهتر است قبل از اینکه مشکلات پس از مهاجرت شما تبدیل به افسردگی شود از یک مشاور کمک بگیرید.
در ادامه، برخی از مهمترین چالشهای بعد از مهاجرت را که افراد زیادی با آنها دست و پنجه نرم میکنند، ذکر کردهایم:
چالش های فرزندان
پدر و مادرهایی که کودک یا کودکانی دارند که باید به مدرسه بروند و در جامعه حضور داشته باشند، یکی از بزرگترین چالشهای زندگی خود را پس از مهاجرت تجربه میکنند. به خصوص اگر فرزندانشان در سنی باشند که در ایران مدرسه رفتند و حضور در جامعه را تجربه کرده باشند. در چنین شرایطی، پدر و مادر علاوه بر تحمل سختی ارتباط خود با جامعهٔ جدید، باید مشکلات فرزندش با جامعهٔ جدید را هم حل کند. کمک گرفتن از یک مشاور در این شرایط، بهترین راهکار برای بحرانی نشدن این مشکل است.
مشکلات زندگی مشترک
گرچه روشهای مهاجرت متفاوت است، اما به هر حال در یک زندگی مشترک، یک زوج یا هر دو زوج برای ایجاد شرایط مهاجرت تلاش میکنند. این مسیر پر پیچ و خم بسیار استرسزا است و فشارهای روانی زیادی را به افراد تحمیل میکند. در چنین شرایطی احتمال اینکه اختلافات گوناگونی بین زوجین شکل بگیرد، زیاد است؛ زیرا تحمل استرسهای وارد شده، میتواند در مسائل دیگر زندگی خلل ایجاد کند و باعث نارضایتی یک یا هر دو زوج شود. قبل از اینکه این مشکلات جدیتر شوند، حتماً از یک روانشناس کمک بگیرید.
سوال دارید؟ همین حالا فرم ارتباط با سفیران آگاهی را پر کنید تا با شما تماس بگیریم!
مشاوره فردی مهاجرت
مشکلات فردی مهاجرت
مشاورههای فردی، بیشترین و مهمترین بخش روانشناسی مهاجرت را در بر میگیرند. به این معنی که اغلب مراجعانی که به روانشناس مراجعه میکنند تا چالشهای پس از مهاجرت را حل کنند، درگیر مشکلات فردی هستند. دوری از عزیزان و دوستان، اضطرابهای ناشی از مواجهه با جامعهٔ جدید، عدم تعلق خاطر به جامعهٔ جدید، مشکلات زبان و چالش زبانآموزی و…، همه و همه باعث میشود تا اغلب کسانی که مهاجرت را تجربه میکنند به نوعی دچار درگیریهای روانی شوند و به مشاوره روانشناسی مهاجرت نیاز پیدا کنند.
افسردگی
بسیاری از مهاجران در کشور جدید به دلیل عواملی مثل: چالش های فرهنگی، موانع زبانی، انزوای اجتماعی یا از دست دادن شبکههای حمایت اجتماعی و خانوادگی، ممکن است دچار افسردگی شوند و نیاز جدی به یک تراپیست هم زبان داشته باشند.
اضطراب
افراد پس از خروج از کشور و ترک خانواده و آشنایان ممکن است دچار اضطراب و استرس شوند. در صورتی که این اختلال جلوی زندگی عادی شما را در کشور جدید بگیرد، بهتر است وقت مشاوره آنلاین اضطراب بگیرید.
مشاوره روانشناسی مهاجرت در کلینیک سفیران آگاهی چگونه است؟
ما در کلینیک سفیران آگاهی از طریق طرحواره درمانی به شما کمک میکنیم تا طرحوارههای خود را بشناسید و هر کدام از طرحوارههایی که در زندگی شما خلل ایجاد میکند را به کمک روشهای اصولی در علم روانشناسی، اصلاح کنید. در واقع اگر برای مشاوره آنلاین روانشناسی مهاجرت به ما مراجعه کنید، رویکرد ما برای درمان شما، طرحواره درمانی است.
با توجه به اینکه طرحواره درمانی یک روش نوین در درمان اختلالات روانی است و در واقع مشکلات روانی را به صورت ریشهای درمان میکند، ما میتوانیم ادعا کنیم که شما در این مسیر به یک خودشناسی عمیق خواهید رسید و مشکلاتتان از پایه حل خواهد شد. برای رزرو وقت آنلاین از کلینیک ما، میتواند اینجا کلیک کنید و زمان و مشاور مورد نظر خود را انتخاب و سپس رزرو کنید.
سوالات متداول
چرا ممکن است افراد پس از مهاجرت به کشور جدید به مشکلات روانی برخورد کنند؟
افراد پس از مهاجرت به کشور جدید ممکن است با مشکلات سازگاری فرهنگی، انزوا اجتماعی، موانع زبانی و از دست دادن شبکههای حمایت اجتماعی و خانوادگی روبهرو شوند. این مشکلات میتوانند به عواملی مانند افسردگی منجر شوند.
افسردگی پس از مهاجرت چرا به وجود می آید؟
افسردگی پس از مهاجرت معمولاً به دلیل تغییرات فرهنگی، اجتماعی و افتراق از خانواده و محیط آشنا ایجاد میشود. این احساس افسردگی میتواند با مشاوره و پشتیبانی مناسب مدیریت شود.
چگونه میتوانم بفهمم که نیاز به مشاوره روانشناسی مهاجرت دارم؟
اگر احساس میکنید که مشکلات مرتبط با مهاجرت تاثیر منفی بر روان و روابط شما دارد، بهتر است با یک مشاور روانشناسی مهاجرت صحبت کنید. نشانههایی مانند افسردگی، اضطراب، انزوا، مشکلات خواب و تغییر در رفتارهای روزمره میتوانند نشانههای نیاز به روان درمانی باشند.
چگونه میتوانم برای مهاجرت از لحاظ روانی آماده شوم؟
برای امادگی روانی در مهاجرت میتوانید از مشاوره روانشناسی استفاده کنید. همچنین میتوانید به مطالعه و آموزش در مورد فرهنگ و شرایط کشور مقصد بپردازید و با افرادی که تجربه مهاجرت دارند، صحبت کنید.
چقدر زمان معمولاً برای بهبود افسردگی پس از مهاجرت لازم است؟
زمان بهبود این افسردگی متغیر است و از فرد به فرد متفاوت است، اما در میانی معمولاً بهبود تدریجی در مدت چند هفته تا چند ماه شروع می شود.