پرسشنامه طرحواره یانگ – فرم کوتاه ۹۰ سؤالی
تفسیر رایگان نتایج پرسشنامه طرحواره یانگ
پرسشنامه طرحواره یانگ حضور و شدت این طرحوارههای ناسازگار را ارزیابی میکند و نمایهای از باورهای اصلی و الگوهای تفکر یک فرد ارائه میدهد. این اطلاعات برای مشاوره و درمان طرحوارهها مفید است؛ زیرا باعث بهبود کیفیت زندگی فرد میشود.
از آنجا که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، سفیران آگاهی شرایطی منحصر به فرد را فراهم کرده است تا شما این تست را به صورت کاملا رایگان انجام دهید و تفسیر تخصصی نتایج خود را از پشتیبان های ما دریافت کنید. نتیجه تست و پیشنهاد ویژه مجموعه از طریق راه های ارتباطی برای شما ارسال خواهد شد.
اگر میخواهید به صورت آنلاین پرسشنامه طرحواره یانگ را پاسخ دهید، روی دکمه زیر کلیک کنید.
نکات ضروری در هنگام انجام پرسشنامه یانگ
- لطفا پاسخ های خود را بر اساس احساسات و حالات هیجانی خود انتخاب کنید.
- در این تست هیچ پاسخ درست و یا غلطی وجود ندارد.
- پاسختان باید آنچه که نمایانگر احساس واقعی شما (مخصوصا احساسی که در شرایط تصمیم گیری و یا در حال تجربه احساسات منفی دارید) باشد.
- پاسخ دادن به تست حدود 15 دقیقه زمان میبرد. بنابراین سعی کنید آن را زمانی انجام دهید که وقت کافی داشته باشید.
- اگر در میان تست احساس خستگی کردید، کمی استراحت کنید و سپس به پاسخ دادن ادامه دهید.
با طرحوارههای ناسازگار خود آشنا شوید!
پرسشنامه طرحواره یانگ چیست؟
پرسشنامه طرحواره یانگ (YSQ) یک ابزار ارزیابی روانشناختی است که توسط روانشناس جفری ای.یانگ (Jeffrey E. Young) طراحی شده است. این پرسشنامه برای اندازهگیری طرحواره های ناسازگار اولیه طراحی شده است؛ طرحوارههایی که باورهای اصلی ما را شکل میدهند. این باورها در دوران کودکی و نوجوانی ایجاد شدهاند و میتوانند بر افکار، احساسات و رفتارهای ما در طول زندگی تأثیر بگذارند.
دکتر یانگ در تحقیقات خود به این نتیجه رسید که طرح واره های ناسازگار در اثر نیازهای عاطفی برآورده نشده در دوران کودکی ایجاد میشوند. این طرحوارهها میتوانند منجر به طیفی از مشکلات روانشناختی، از جمله: افسردگی، اضطراب، مشکلات رابطهای و اختلالات شخصیتی شوند.
به همین دلیل لازم است درمانگر برای درمان اختلالات مختلف شخصیتی فرد، ابتدا طرحوارههای ناسازگار او را به کمک تستهای ارزیابی، شناسایی کند تا بتواند اختلالات را از ریشه مورد بررسی و درمان قرار دهد.
ارزیابیهای پرسشنامهٔ طرحواره یانگ
پرسشنامه 90 سوالی طرحواره یانگ به کمک ۹۰ سؤال، ۱۸ طرحوارهٔ ناسازگار مانند: رهاشدگی، بی اعتمادی، محرومیت عاطفی، انزوای اجتماعی و… را ارزیابی میکند. پس از تکمیل پرسشنامه توسط افراد، درمانگر نمرات را برای شناسایی وجود و شدت طرحوارههای ناسازگار خاص، تجزیه و تحلیل میکند. اطلاعات به دست آمده از پاسخهای مراجع، برای به دست آوردن بینشی در مورد باورها و الگوهای اساسی تفکرات او بسیار مفید است. همچنین، به هدایت مداخلات درمانی با هدف به چالش کشیدن و اصلاح طرحوارههای ناسازگار برای ارتقاء بهزیستی روانی فرد کمک میکند. توجه داشته باشید که پرسشنامه طرحواره یانگ باید توسط متخصصان آموزش دیده تفسیر شود، زیرا این پرسشنامه یک ابزار ارزیابی روانشناختی پیچیده است.
طرحوارههایی که توسط پرسشنامه ۹۰ سؤالی یانگ بررسی میشوند عبارت هستند از:
۱- طرحوارهٔ رها شدگی یا بی ثباتی
این طرحواره شامل اختلالاتی مانند: ترس از رها شدن، احساس بیثباتی در روابط و احساس عدم حمایت یا قابل اعتماد بودن است.
۲- طرحوارهٔ بیاعتمادی یا بدرفتاری
افراد دارای این طرحواره به طور مداوم منتظر خیانت اطرافیان نزدیک خود هستند و احساس میکنند قرار است توسط دیگران آسیب ببینند یا مورد سوءاستفاده قرار بگیرند.
۳- طرحوارهٔ محرومیت عاطفی
این افراد در فضایی پرورش یافتهاند که از حمایت عاطفی کافی برخوردار نبودهاند و احساس محرومیت از عشق، همواره با آنها است. به همین دلیل، آنها احساس میکنند که لایق محبت دیگران نیستند.
۴- طرحوارهٔ نقص و شرم
افرادی که دچار این طرحواره هستند، احساس میکنند در بیشتر مواقع ناکافی هستند و این احساس نقص و شرم همواره با آنها همراه است.
۵- طرحوارهٔ انزوا و بیگانگی اجتماعی
این طرحواره به فرد احساس متفاوت بودن میدهد و باعث میشود تا از جامعه فاصله بگیرد. او در جمع احساس ناخوشایندی دارد و همیشه خود را یک فرد خارج از جمعِ موجود میبیند.
۶- طرحوارهٔ وابستگی و بیکفایتی
فردی که دارای طرحوارهٔ وابستگی است بیش از حد به دیگران اتکا میکند و در همهٔ حالات احساس ناتوانی دارد.
۷- طرحوارهٔ آسیب پذیری ضرر و بیماری
ترس بیش از حد از آسیب جسمی و عاطفی یا رویدادهای فاجعهبار، افراد دارای این طرحواره را به شدت آزار میدهد.
۸- طرحوارهٔ درهم تنیدگی خود توسعه نیافته
احساس ادغام بیش از حد با دیگران و نداشتن احساس فردیت یا خودمختاری، زندگی این افراد را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد.
۹- طرحوارهٔ شکست در دستیابی
این افراد باور دارند هر کاری بکنند در نهایت شکست خواهند خورد! آنها اغلب انتظارات دیگران و خود را برآورده نمیکنند.
۱۰- طرحوارهٔ استحقاق
احساس برتری نسبت به دیگران، حقِ داشتنِ رفتار ویژه یا داشتن انتظارات غیر واقعی از دیگران، از خصوصیات بارز افراد دارای این طرحواره است.
۱۱- طرحوارهٔ فقدان خویشتنداری
این افراد به سختی ذهن و هیجانات خود را کنترل میکنند. آنها غالباً به پیامدهای رفتار خود فکر نمیکنند و به همین دلیل دچار مشکل میشوند.
۱۳- طرحوارهٔ منفیگرایی و بدبینی
افراد دارای این طرحواره غالباً منفیگرا هستند و نکات مثبت مسائل را نمیبینند. آنها اغلب ناامید بوده و همیشه منتظر وقوع یک حادثهٔ ناگوار هستند. همچنین در بروز احساسات مشکل دارند و بیشتر مواقع احساسات خود را سرکوب میکنند.
۱۲- طرحوارهٔ معیارهای سختگیرانه
کسانی که این طرحواره را دارند مدام سعی میکنند خود را در حد استانداردهای بسیار بالا نگه دارند و بیش از حد از خودشان انتقاد میکنند.
۱۴- طرحوارهٔ تنبیه
افراد دارای طرحوارهٔ تنبیه، خود و دیگران را به خاطر اشتباهات به شدت تنبیه میکنند و از انعطافپذیری بسیار کمی برخوردار هستند. آنها اشتباه خود و دیگران را به راحتی نمیبخشند و این کار را اخلاقی میدانند.
۱۵- طرحوارهٔ بازداری هیجانی
این افراد بسیار بیاحساس به نظر میرسند؛ زیرا در ابراز احساسات خود، مشکلات اساسی دارند. آنها احساس میکنند ابراز هیجانات، آسیبپذیرشان میکند.
۱۶- طرحوارهٔ اطاعت
برتری دادن به نیازها و خواستههای دیگران و سرکوب ترجیحات یا ارزشهای خود از ویژگیهای بارز افراد دارای طرحواره اطاعت است.
۱۷- طرحوارهٔ ایثار و تسلیم
کسانی که طرحوارهٔ ایثار دارند، مدام در حال فدا کردن نیازها و خواستههای خود به خاطر دیگران هستند.
۱۸- طرحوارهٔ تأییدجویی
این افراد برای جلب رضایت دیگران و تأیید گرفتن دست به هر کاری میزنند. حتی ممکن است در این مسیر هر بیاحترامی و خفتی را بپذیرند تا مبادا طرد شوند.
فرصتی ویژه برای شناسایی طرحوارههای شما
تیم سفیران آگاهی این پرسشنامه معتبر را به صورت کاملا رایگان در اختیار شما قرار داده است تا طرحواره های خود را شناسایی کنید و تفسیر تخصصی آنها را نیز از متخصصان روانشناسی دریاف کنید. کافی است تست را با آرامش و حوصله اتجام دهید و منتظر تماس ما باشید.
اگر میخواهید به صورت آنلاین پرسشنامه طرحواره یانگ را پاسخ دهید، میتوانید اینجا کلیک کنید.